Η πρόκληση του μεταναστευτικού

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, κι ιδίως τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η κατάσταση στη Λέσβο, στη Χίο, στην Σάμο και στα άλλα νησιά είναι έκρυθμη. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να σηκώσουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών το βάρος από την παρουσία δεκάδων χιλιάδων μεταναστών. Και είναι ακόμα ακριβές ότι η κατάσταση εκεί επιδεινώνεται από την στάση της Τουρκίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία πλέον ότι το καθεστώς Ερντογάν Χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως εργαλείο για να αυξήσει την επιρροή του στην περιοχή και να επιδεινώσει την θέση της Ελλάδος. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία αναμφίβολα έκανε και τα λάθη της, αλλάζει την πολιτική και την κάνει πιο δυναμική από ότι ήταν ποτέ. Χάρις στη νέα αυτή πολιτική επιταχύνεται η διαδικασία ασύλου καθώς και επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται. Σημαντικό επίσης είναι ότι μπαίνει φραγμός στις ανεξέλεγκτες δραστηριότητες των ΜΚΟ, που αποτελούσαν επί σειρά ετών την «αχίλλειο πτέρνα» του συστήματος. Αλλά το βέβαιο είναι ότι ελληνική κοινωνία φοβάται.

Οι φόβοι αυτοί, που εδράζονται σε ρεαλιστική προσέγγιση του μείζονος αυτού ζητήματος, έχουν ήδη προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις και αντιδράσεις στην κοινωνία μας. Κάποιοι, κυρίως προερχόμενοι από την αριστερά, που κατά τη γνώμη μου προσεγγίζει το όλο θέμα επιδερμικά κι ιδεοληπτικά, ισχυρίζονται ότι όσοι αντιδρούν είναι δήθεν ρατσιστές. Δεν ισχύει. Ο ρατσισμός είναι ακόμα πολύ περιορισμένος στην Ελλάδα κι αγωνιζόμαστε να παραμείνει περιορισμένος κι, ει δυνατόν, να εξαλειφθεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είμαστε ρατσιστές. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές. Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την θρησκευτική τους πίστη, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις η το χρώμα του δέρματος τους. Κρίνουμε κάθε άνθρωπο από το ήθος του, την αξία του, την συμπεριφορά του, την καλωσύνη του, την ανθρωπιά του. Αλλά απαιτούμε από τον κάθε αλλοδαπό, που επιδιώκει να έρθει στην πατρίδα μας, να σέβεται τις αξίες, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τους νόμους μας. Ήδη πολλοί αλλοδαποί, που σέβονται αυτές τις αξίες έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία. Με κορυφαίο παράδειγμα τον σούπερ σταρ του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούμπο. Αλλά κι όλους εκείνους που κατά καιρούς ήρθαν στη χώρα μας κι αφομοιώθηκαν από την ελληνική κοινωνία, όπως ήταν πάρα πολλοί Αλβανοί, που σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της χώρας μας. Όποιος όμως αρνείται να αποδεχτεί τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, τους νόμους και τις αξίες μας, δεν έχει θέση στην χώρα μας. Κι αυτό φαίνεται στην περίπτωση των φανατικών μουσουλμάνων, όπως έχει καταδείξει η ευρωπαϊκή εμπειρία δεκαετιών με την παρουσία εκατομμυρίων μουσουλμάνων, που αντιδρούν κι εχθρεύονται τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Για να είμαστε ρεαλιστές. Αυτό που φοβούνται σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες που αντιτίθενται στην παράνομη μετανάστευση, είναι ότι από δω και πέρα κινδυνεύει άμεσα η δομή της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Η αλλοίωση της κοινωνίας μας από την παρουσία κυρίως μουσουλμάνων μεταναστών οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την ελληνική θα οδηγήσει, εκτιμάται, σε πλήρη αφελληνισμό της ίδιας της Ελλάδος. Η άποψη αυτή μπορεί για κάποιους να ακούγεται ως υπερβολική, όμως κακά τα ψέματα έχει στοιχεία πραγματικότητας. Η εμπειρία καταδεικνύει ότι σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλη εισροή αλλόθρησκων και ανθρώπων οι οποίοι διακατέχονται από εντελώς διαφορετικές πολιτισμικές και ηθογραφικές παραδόσεις, η κοινωνία μεταβάλλεται ραγδαία. Ιδίως πρόκειται για χώρες, οι οποίες είναι ουσιαστικά μονοπολιτισμικές όπως είναι η Ελλάδα μας!

Πηγή: https://marketnews.gr/article/2455104/h-proklhsh-tou-metanasteytikou