Πρωινή Επισκόπηση 02-07-2020

Από τη εμφάνισή μου την 02/07/2020 στην εκπομπή “Πρωινή Επισκόπηση” του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, όπου μίλησα για την πορεία της οικονομίας και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Κατανοώ την αγωνία του κ. Τσίπρα μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί αν γίνουν όχι μόνο θα χάσει ως κόμμα, αλλά και ο ίδιος την ηγεσία του. Έχει υποχρέωση όμως, να ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ όμως, εντός και εκτός Βουλής, είναι ανύπαρκτος. Το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται μια ισχυρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση ούτως ώστε να είναι καλύτερη και η κυβέρνηση.
Για την επένδυση στο Ελληνικό τώρα που ξεκινούν οι εργασίες, είχα επισημάνει εξ αρχής ότι επρόκειτο για μια δύσκολη περίπτωση, εξ ου και η σχετική καθυστέρηση.
Όσον αφορά το κατατεθέν νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, έχω να παρατηρήσω ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του κ. Ραγκούση, ήταν απαράδεκτη. Το να μιλούν για χούντες και δικτατορίες οι άνθρωποι που έχουν καταστρατηγήσει το νόμο και την τάξη και το Σύνταγμα της χώρας κατ’ επανάληψη, είναι προκλητικό αν μη τι άλλο. Η κοινωνία φυσικά τους έχει γυρίσει την πλάτη. Ο κόσμος δε θέλει να γίνεται κάθε τρεις και λίγο ο κακός χαμός στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό το καθεστώς δε μπορεί να συνεχιστεί. Η μόνη επιφύλαξη που έχω, είναι αν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.
Για την υπόθεση Novartis είμαι της άποψης ότι δεν απαγγέλλεις κατηγορίες εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού παρά μόνο αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εναντίον του.
Οι αναφορές περί ενός “βρώμικου ’89” ακούγονται τουλάχιστον αστείες αφού προέρχονται από ένα κόμμα που συμμετείχε ενεργά σε αυτό. Υπουργός Δικαιοσύνης τότε ήταν ο Φώτης Κουβέλης, Υπ. Εσωτερικών ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος μετέπειτα ήταν και κατήγορος εναντίον του Α. Παπανδρέου, ο πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πρόεδρος του Συνασπισμού. δηλ. του προκατόχου του ΣΥΡΙΖΑ.
Δε θέλουμε ένα νέο διχασμό, αλλά δε μπορούμε όμως να κάνουμε και τα στραβά μάτια και να μη βλέπουμε ότι υπήρχε κύκλωμα με σκοπό να σπιλώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.