Σε πλήρη σύγκρουση με τον λαϊκισμό!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πετύχει να βρίσκεται, επτά μήνες μετά την εκλογή της, στην κορυφή των επιλογών της κοινής γνώμης διότι έχει καταδείξει με την αποφασιστικότητα και το σχέδιο που διαθέτει ότι είναι έτοιμη να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος.

Στην πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι αυτή στιγμή, δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων κι ανίκανη να διαμορφώσει ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο πειστικό για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η οποία δεν πείθεται από τα κελεύσματα ενός παρωχημένου λαϊκιστικού αριστερού παρελθόντος. Ο ΣυΡιζΑ, οποίος ακόμα αρνείται να προσαρμοστεί στις συνθήκες της εποχής μας, βρίσκεται εγκλωβισμένος στο παρελθόν. Χρησιμοποιεί ένα μαρξιστικό, λαϊκίστικο λόγο ο οποίος μας παραπέμπει στην πριν το 2015 εποχή και όχι στο σήμερα. Το 2020, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η πολιτική έχει αποτύχει δραματικά τα τεσσεράμισι χρόνια στα οποία βρισκόταν στην εξουσία ο ΣυΡιζΑ με την συνδρομή των Ανελ.

Είναι δυστύχημα πάντως για την πολιτική μας και για την δημοκρατία, το γεγονός ότι αυτή στιγμή δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση που να μπορεί να κάνει καλύτερη και την κυβέρνηση. Όσο συνεχίζεται το αδιέξοδο του ΣυΡιζΑ η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος, ο οποίος χαίρει της μεγάλης εκτίμησης της κοινής γνώμης, θα παραμένουν κυρίαρχοι του πολιτικού σκηνικού.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο βίος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ανέφελος. Αντιθέτως, η συγκυρία είναι αρκετά αρνητική σε πολλούς τομείς που προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει τάξη. Κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομία αλλά και μια σειρά από εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Ποτέ άλλοτε στα τελευταία χρόνια η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη και τόσο σοβαρή σε ό,τι αφορά τα δύο μείζονα προβλήματα όπως καταγράφονται από τις δημοσκοπήσεις, δηλαδή το μεταναστευτικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά και στην οικονομία, από την οποία η χώρα υποφέρει εδώ και μια δεκαετία, τα πράγματα είναι θετικότερα αλλά δεν είναι καλά. Και τούτο διότι οι χρόνιες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως της δημόσιας διοίκησης, είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν ακόμα την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την επενδυτική πρωτοβουλία.

Σε συνδυασμό μάλιστα με μια ενδεχόμενη παγκόσμια κρίση, συνεπεία μιας πανδημίας του κορωνοιού, τα πράγματα μπορεί να γίνουν δυσκολότερα. Η αλήθεια είναι ότι η μετριοπαθής, σοβαρή και δημοκρατική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να αντιμετωπίσει δύο επικίνδυνους λαϊκισμούς, τον υπερεθνικιστικό ακροδεξιό λαϊκισμό με αφορμή το μεταναστευτικό κυρίως, αλλά και τον αριστερόστροφο λαϊκισμό στην οικονομία και στην κοινωνική πολιτική. Το ευτύχημα είναι ότι η κοινή γνώμη καταλαβαίνει σήμερα καλύτερα από ότι στο πρόσφατο παρελθόν και γι’ αυτό στηρίζει με συνέπεια το σχέδιο και το όραμα του Κυριάκου για μια νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα Δημοκρατίας δημιουργίας και ανάπτυξης.

Πηγή: https://www.thepresident.gr/2020/02/17/se-pliri-sygkroysi-me-ton-laikismo/