Στον Αγιασμό για τη νέα χρονιά, στα γραφεία του παραρτήματος Περιστερίου του Ερυθρού Σταυρού.

Στον Αγιασμό για τη νέα χρονιά, στα γραφεία του παραρτήματος Περιστερίου του Ερυθρού Σταυρού. Είμαι πάντα κοντά στις δραστηριότητες τους γιατί σέβομαι το πόσο σημαντικό έργο προσφέρουν στην τοπική κοινότητα του Περιστερίου. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο Μπάμπη Εγγλέζο και στα μέλη της διοίκησης. Κι ακόμα περισσότερα στις εθελόντριες που είναι παρούσες σε όλες τις δραστηριότητες του δήμου.

Χαιρετισμός μου στο συνέδριο των Ρομά στο κτίριο της παλιάς Βουλής

Επίσκεψη στο Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.
Επισκέφθηκα τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στρατηγό Μιχαήλ Καραμαλάκη και του έθεσα τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στη Δυτική Αθήνα. Κλοπές, ναρκωτικά, συμμορίες ανηλίκων που απειλούν και ληστεύουν συνομηλίκους τους. Ο αρχηγός έδειξε μεγάλη κατανόηση και με διαβεβαίωσε ότι σύντομα τα αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Αθήνας θα επανδρωθούν καλύτερα. Τον ευχαρίστησα. Και του επεσήμανα ότι θα συνεχίζω να παρεμβαίνω γιατί η καταπολέμηση της εγκληματικότητας κι η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα αιτήματα όλων των κατοίκων της Δυτ. Αθήνας!
Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ Αιγάλεω

Είχα την, εν πολλοίς οδυνηρή, εμπειρία να επισκεφθώ τα γραφεία του ΕΦΚΑ Αιγάλεω και να συνομιλήσω εκτενώς με τους υπαλλήλους και τους ασφαλισμένους. Δυστυχώς, η υποστελέχωση, οι απουσίες εργαζομένων λόγω COVID, η έλλειψη επαρκούς μηχανοργάνωσης έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην είναι ικανοποιητική η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και να καθυστερεί η απονομή συντάξεων στους δικαιούχους, που πολλές φορές πρέπει να περιμένουν μήνες και χρόνια για να τη λάβουν. Έχουμε ως ΝΔ δεσμευθεί να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Και θα το κάνουμε. Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω σχετικά τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση και τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη. Οι κάτοικοι του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας δεν επιτρέπεται να υφίστανται τόσο μεγάλη ταλαιπωρία. Δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί η παραμέληση της Δυτικής Αθήνας!

Επίσκεψη στον τύμβο Σαλαμινομάχων
Ήταν μεγάλη η συγκίνηση μου που επισκέφθηκα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του δημάρχου και του Ιδρύματος, στην Σαλαμίνα τον τύμβο των Σαλαμινομάχων Ελλήνων, που πριν από 2500 ολόκληρα χρόνια θυσιάστηκαν για να εμποδίσουν την επέκταση της Περσικής Αυτοκρατορίας προς τη Δύση, καθορίζοντας τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, που τόσο γλαφυρά και με τόσο μεγάλη συγκρότηση αναδεικνύει ο Αισχύλος στην περίφημη τραγωδία του «Πέρσες». ΄Ιτε παίδες Ελλήνων!
Συνάντηση με διοικητή του ΟΑΕΔ

Συνάντησα τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη για να τον ενημερώσω για τα τεράστια προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει η Δυτική Αθήνα και να του ζητήσω να ενταχθούν περισσότεροι συμπολίτες μας από το Περιστέρι, την Πετρούπολη, το Αιγάλεω, το Ίλιον, την Αγία Βαρβάρα, τους Αγίους Αναργύρους, το Χαϊδάρι και το Καματερό στα προγράμματα επιδοτούμενης εργασία του Οργανισμού αλλά και στις Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η ανταπόκριση του κ. Πρωτοψάλτη ήταν εξαιρετική και δεσμεύτηκε να επισκεφθεί προσωπικά την περιφέρεια μας και να διαπιστώσει πώς μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταπολέμηση της ανεργίας που είναι σήμερα ότι το χειρότερο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κι ιδιαίτερα η Δυτική Αθήνα!

Εσταυρωμένος Αιγάλεω
Στη λειτουργία για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον ιερό ναό του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Νικαίας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου κ. Αλεξίου! Εν συνεχεία με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Ανδρέα Λεωτσάκο και πολλούς και καλούς φίλους!

Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Αντρέα Λεωτσάκο
Συναντήθηκα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Αντρέα Λεωτσάκο για να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την περιφέρεια μας, που αντιμετωπίζει σοβαρά και ποικίλα προβλήματα. Χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Διαπίστωσα με μεγάλη ικανοποίηση το ενδιαφέρον της περιφέρειας να συνεργαστεί με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Η συνεργασία μας απαραίτητη για να δοθούν λύσεις προς όφελος των πολιτών, των οποίων εμείς οι πολιτικοί είμαστε υπηρέτες κι όχι αφέντες, όπως κάποιοι κακώς πιστεύουν!