Η νέα εθνική επανάσταση του 2021

Την περασμένη Πέμπτη η σύσσωμη η Ελλάδα αλλά και ο κόσμος ολόκληρος γιόρτασαν τα 200 χρόνια από την έναρξη της εθνικής επανάστασης του 1821, που διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα για τον ελληνισμό και οδήγησε στο ελληνικό έθνος και στο ελληνικό κράτος να σφυρηλατηθούν μέσα σε μια νέα ευρωπαΐκή πραγματικότητα, που καθιστά την πατρίδα μας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Τα 200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας είναι μια συγκλονιστική επέτειος για όλους εμάς τους Έλληνες, που όχι μόνο αγαπάμε την πατρίδα μας αλλά και την καθορίζουμε ως μια προοδευμένη, δημοκρατική, αναπτυγμένη κοινωνία στα πρότυπα των δυτικών χώρων. Περήφανοι ως Έλληνες, περήφανοι ως ευρωπαίοι, περήφανοι για τα όσα έχουμε πετύχει μέσα σ’ αυτά τα 200 χρόνια.

Ασφαλώς και δεν ήταν μια εύκολη πορεία. Αντιθέτως ήταν μια πολύ δύσκολη εξέλιξη μέσα από τραγωδίες, δοκιμασίες, σκληρές συγκρούσεις και ανταγωνισμούς, πολέμους, ξεριζωμούς, φτώχεια, δικτατορίες και στρατιωτικά κινήματα. Σήμερα όμως μπορούμε με περηφάνεια να διαμηνύουμε σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας, ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή δημοκρατική χώρα, αντάξια των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Βεβαίως, η πορεία της χώρας από δω και πέρα δε σημαίνει ότι είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Αντιθέτως όπως σε όλο το πρόσφατο παρελθόν, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς και σημαντικούς κινδύνους. Πρώτο μας μέλημα είναι η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς πανδημίας που πλήττει την χώρα μας όπως και ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Μέσα στους επόμενους μήνες χάρις στο υποδειγματικό πρόγραμμα εμβολιασμών που έχει εγκαινιάσει η ελληνική κυβέρνηση, θα είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη που προκάλεσε ο ύπουλος και θανατηφόρος ιός, που ονομάστηκε COVID 19. Η πανδημία χωρίς αμφιβολία και για να είμαστε ρεαλιστές θα αφήσει πίσω της τεράστια προβλήματα και στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας. Γι’ αυτό το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της χώρας ολόκληρη είναι η εθνική ανάταξη. Σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα και τους Έλληνες 200 χρόνια μετά την ηρωική επανάσταση του 1821.

Γι’ αυτό και στο μήνυμα του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο πρωθυπουργός προέβαλε τον στόχο της εθνικής ανάταξης, σε όλους τους τομείς, ως το πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης του αλλά και της χώρας. Το τέλος της πανδημίας είναι η αρχή μιας ακανθώδους αλλά συνάμα δημιουργικής πορείας της Ελλάδας για την αναγέννηση της από τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της ο θανατηφόρος ιός. Ασφαλώς η προσπάθεια αυτή θα είναι πολύ δύσκολη. Και τούτο διότι στην χώρα μας, αντίθετα από άλλες χώρες, έχουμε ήδη βιώσει μια πάρα πολύ δύσκολη δεκαετία μετά το 2011, εξαιτίας της χρεοκοπίας της οικονομίας μας το 2010. Αλλά πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας και οι πολίτες της είναι πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ άλλοτε και σε θέση να υλοποιήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, που θα προσομοιάζει περισσότερο στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Θέλω να πιστεύω, και σ’ αυτό φαίνεται ότι έχει αφοσιωθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Ότι η επόμενη περίοδος θα είναι για την Ελλάδα μας μια νέα εθνική επανάσταση προς την κατεύθυνση της αναγέννησης της πατρίδας μας. Με διαφορετικά ίσως δεδομένα από ότι το 1821 αλλά με κατεύθυνση την εθνική ολοκλήρωση και ανάπτυξη μέσα σε μια νέα, δυναμική ευρωπαΐκή πραγματικότητα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία κανένας Έλληνας δεν περισσεύει. Όλοι έχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε στον αγώνα για την εθνική αναγέννηση πέρα και πάνω από κομματικές παρωπίδες και σκοπιμότητες. Αυτό είναι το στοίχημα που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και σ’ αυτό το στοίχημα, νικητές θα είμαστε όλοι μας. Και πάνω από όλους η πατρίδα μας.

Πηγή: https://marketnews.gr/article/2587376/h-nea-ethniki-epanastash-tou-2021