Μόνο οι εμβολιασμοί θα μας σώσουν

Η μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε η φημολογία σχετικά με το βρετανικό εμβόλιο της Astra Zeneca ήταν μοιραίο να φέρει πίσω την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, και φυσικά στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς πανδημίας του COVID που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας. Αποτελεί ευτύχημα ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων, ο EMA, κατέδειξε ότι οι αντιδράσεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο ήταν υπερβολικές. Δεν υπάρχει καμία πλέον αμφιβολία ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας είναι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας μας και των άλλων κρατών.

Κι ο λόγος είναι τόσο απλός όσο και συνάμα προφανής. Για να σώσουμε την υγεία και τη ζωή μας από τον κορωνοϊό που έχει ήδη θανατώσει περισσότερους από 7000 συμπολίτες μας στην Ελλάδα και άνω 2 εκατ. συνανθρώπους μας παγκοσμίως, παρά τα αυστηρά, κι ενίοτε σκληρά, μέτρα περιορισμού της πανδημίας, που ελήφθησαν από τις κυβερνήσεις παντού στη Γη. Και δεν είναι μόνο αυτοί που πέθαναν. Αλλά κι αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν τρομερά από τη νόσο, που την μετέδωσαν σε συγγενείς και φίλους, που νοσηλεύτηκαν και έζησαν βδομάδες με τον φόβο του θανάτου, που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιπτώσεις της νόσου.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον τρομακτικό κίνδυνο και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι ο εμβολιασμός. Που εφόσον πραγματοποιηθεί στο 60-70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα προκαλέσει σταδιακά συλλογική ανοσία και κατά συνέπεια την σταδιακή επιστροφή σε μια μορφής κανονικότητα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπάρχει άλλη θεραπεία η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Και χαίρομαι που η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων και στη χώρα μας δηλώνει πρόθυμο να κάνει το εμβόλιο, διότι κατανοεί τις φοβερές συνέπειες που θα έχει στη ζωή μας, στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας, να μην το κάνουμε.

Βέβαια υπάρχει κι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας που το αρνείται. Περίπου 25-30% δηλώνουν επιφυλακτικοί η ακόμα κι απορριπτικοί στον εμβολιασμό. Αυτοί οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που πιστεύουν δυστυχώς στις συνωμοσιολογικές θεωρίες τύπου ότι η νόσος δεν υπάρχει η ότι με το εμβόλιο κάποιοι «σκοτεινοί κύκλοι» θέλουν να μας ελέγχουν. Γι αυτούς δυστυχώς τους ανθρώπους δεν έχω και πολλά να πω για να τους αλλάξω άποψη. Αλίμονο, οι ηλίθιοι είναι αήττητοι. Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι, που επιφυλάσσονται γιατί ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια είναι επισφαλή γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαιολογημένα τις επιφυλάξεις τους. Όντως τα εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού βγήκαν γρήγορα ως αποτέλεσμα της μεγάλης αναγκαιότητας καταπολέμησης της τρομερής πανδημίας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μου απαντώ ότι είναι προτιμότερο να εμβολιαστούν από το να κινδυνεύσουν να νοσήσουν με Covid-19. Ο κίνδυνος αυτός είναι απείρως μεγαλύτερος από τις μικρές παρενέργειες των εμβολίων, που έχουν καταγραφεί!

Πηγή: https://marketnews.gr/article/2587277/mono-oi-emboliasmoi-tha-mas-swsoun