«Η ύπαρξη σκευωρίας κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιθανή, αν όχι σίγουρη, για την Novartis»

Στις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Novartis τόσο με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και με το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, τοποθετήθηκε με συνέντευξή του την 07/11/2019 στο «tomanifesto.gr» ο Βουλευτής ΝΔ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γιάννης Λοβέρδος.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε αρχικά από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει ποινικά τους πολιτικούς της αντιπάλους, τους οποίους αντιμετώπισε όχι ως αντιπάλους, αλλά ως εχθρούς προς εξόντωση. Ήταν δε τόσο ισοπεδωτική και πρόδηλα βεβιασμένη η κίνηση αυτή, που δε δίστασαν να εμπλέξουν τον πρόδηλα αθώο υπηρεσιακό πρωθυπουργό τριάντα μόλις ημερών, πρώην πρόεδρο του ΣτΕ και νυν αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης. Παρακολουθήσαμε όλοι τότε πρωτόγνωρα σκηνικά παρακμής κατά τη διάρκεια της απολογίας του, όταν ο κ. Πολάκης γελούσε ειρωνικά τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός προσπαθούσε να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του απέναντι σε κατασκευασμένες κατηγορίες».

«Γνωρίζουμε ακόμη, ότι υπήρξαν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και από τα δύο υπό εξαίρεση μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόσχημα της ενημέρωσής τους και έχουν επίσης κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι δε γίνεται να έχουν διττή ιδιότητα. Ύστερα από όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται θιγόμενος που ζητήθηκε η εξαίρεσή τους, κάνοντας μάλιστα λόγο για «χουντοεπιτροπή» και τα τοιαύτα. Έτσι γίνεται πάντα, όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων, περισσεύουν οι χαρακτηρισμοί. Καταλαβαίνω βέβαια ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δύσκολη θέση, αφού αποδεχόμενος την εξαίρεση των μελών του είναι σα να αναγνωρίζει το λάθος του να τους ορίσει μέλη στην επιτροπή. Έτσι αναγκαστικά, για άλλη μια φορά θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να σηκώσει επαναστατική παντιέρα» συνέχισε και υπογράμμισε ότι «όσον αφορά το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, ήδη προέκυψαν στοιχεία ικανά να κλονίσουν τη νομιμότητα των καταθέσεων των δύο εκ των τριών, που αποτέλεσαν ουσιαστικά και τη βάση ενοχοποίησης των δέκα πολιτικών στην υπόθεση της Novartis. Αν πράγματι αυτό αποδειχθεί, τότε η ύπαρξη σκευωρίας κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιθανή, αν όχι σίγουρη».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γιάννη Λοβέρδου που δόθηκε στο tomanifesto.gr.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση