Ο μεγάλος εθνικός κίνδυνος

Μακράν η μεγαλύτερη είδηση των ημερών, που δυστυχώς πέρασε στα ψιλά, είναι ότι κατά το 2018 οι θάνατοι στην Ελλάδα ήταν κατά 40 περίπου χιλιάδες περισσότεροι από τις γεννήσεις. Από το 2011 και μετά ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται σταθερά επί μια οκταετία. Αυτό δεν είχε συμβεί, με τόσο μεγάλη διάρκεια ούτε την τραγική δεκαετία του 1940 με τους πολέμους, την φρικτή Κατοχή, τον καταστροφικό Εμφύλιο. Η Ελλάδα με την συνεχή γήρανση και μείωση του πληθυσμού της βρίσκεται πλέον ενώπιον μιάς πρωτοφανούς εθνικής τραγωδίας. Κι εμείς, αντί να ασχολούμαστε με το μείζον εθνικό ζήτημα, που είναι το δημογραφικό, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό και το brain drain, ασχολούμαστε με το αν έγειρε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος ή αν στην συμπλοκή του με τα ΜΑΤ κάποιος μπαχαλάκης ξεβρακώθηκε. Βαθιά θλίψη μόνον μπορεί να αισθανθεί ένας Ελληνας, που ειλικρινά ενδιαφέρεται για το μέλλον του έθνους μας. Ενα μέλλον, που, αλίμονο, είναι λίαν δυσοίωνο.

Διάβαζα την έρευνα του ΙΝΓΕ και τις δηλώσεις του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη. Μέχρι το 2060, η μείωση σε συνδυασμό με την γήρανση του πληθυσμού θα είναι τόσο μεγάλη που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει στην υπονόμευση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι σημερινοί τριαντάρηδες θα βγαίνουν στην σύνταξη τουλάχιστον στα 72 τους χρόνια αφού η σχέση μεταξύ εργαζομένων- συνταξιούχων θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέπει κάτι άλλο. Και το χειρότερο: Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2060, ο αριθμός των Ελλήνων άνω των 65 ετών θα είναι σχεδόν ίσος με τον αριθμό των Ελλήνων κάτω των 65 ετών. Κι αυτό ενδεχομένως να επιταχυνθεί η να γίνει δυσμενέστερο εφόσον συνεχιστεί το brain drain το οποίο στερεί από την κοινωνία μας τους νεώτερους και κατά τεκμήριο τους ικανότερους και πιο μορφωμένους Έλληνες!

Σήμερα δικαιολογημένα όλοι ανησυχούμε από την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα κι επιθετικότητα. Πολλοί φοβούνται πόλεμο. Ή έστω ένα θερμό επεισόδιο. Προσωπικά δεν τον φοβάμαι. Όχι γιατί είμαι αισιόδοξος. Αλλα γιατί είμαι βαθύτατα προβληματισμένος. Οι Τούρκοι δεν χρειάζεται να μας κάνουν πόλεμο. Τα δημογραφικά λειτουργούν εις βάρος μας κι υπέρ τους. Σε 30-40 χρόνια από τώρα, η Τουρκία θα έχει έναν, αμιγώς μουσουλμανικό, νεανικό, κατά βάση, πληθυσμό περί τα 120 εκατομμύρια. Κι οι Έλληνες θα είμαστε μόλος 8 εκατομμύρια, με πληθυσμό γερασμένο ως εκεί που δεν παίρνει. Για να καταλάβουμε την τεράστια εις βάρος μας ανατροπή, αρκεί να αναφέρω ότι το 1965, ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν και νεανικός και 9 εκατομμύρια έναντι 20 εκατομμυρίων των Τούρκων. Η παράθεση των στοιχείων αυτών, αρκεί από μόνη του να καταστήσει σε όλους σαφές ότι ο μεγάλος κίνδυνος από την Τουρκία δεν είναι ο πόλεμος αλλα το δημογραφικό. Όποιος δεν το βλέπει και δεν τον κατανοεί είναι ανόητος. Ο πραγματικός πατριωτισμός είναι η αντιμετώπισή του για την αντιμετώπιση του οποίου έχουμε καθυστερήσει εγκληματικά εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, ακόμα κι εις βάρος της εθνικής μας υπόστασης.

Πηγή: http://marketnews.gr/article/2453630/o-megalos-ethnikos-kindynos

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση