Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου αρχαιρεσιών αθλητικών φορέων

Από την ομιλία μου την 17-09-2020 στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων.
Η κατάσταση στον χώρο όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά στο σύνολο του αθλητισμού στην Ελλάδα, νοσεί βαρύτατα, όχι τώρα, αλλά επί δεκαετίες ολόκληρες. Στην Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι σε πολλές περιπτώσεις όργανο κάποιων επιτήδειων. Ξέρουμε τις μεθοδεύσεις που γίνονται, για να μην πω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που ακόμα και μαφιόζικες μέθοδοι έχουν επιστρατευθεί για την εκλογή σε διοικητικές θέσεις. Γι’ αυτό στις δημοκρατίες θέτουμε κανόνες, για να αποτρέψουμε αυτήν τη διαφθορά.
Αυτό πάει να κάνει τώρα αυτό το νομοσχέδιο του Αυγενάκη. Εμείς εδώ ως Βουλή έχουμε υποχρέωση να ελέγχουμε τις αθλητικές ομοσπονδίες. Έχουμε υποχρέωση, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος, αλλά και η κοινή λογική, από τη στιγμή που χρηματοδοτούμε με τα λεφτά του ελληνικού λαού αυτές τις ομοσπονδίες, να ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτά τα λεφτά και όχι να γίνονται όργανο στα χέρια μερικών επιτήδειων που με μεθοδεύσεις που πολύ συχνά είναι άθλιες έως παράνομες, κατορθώνουν και κρατούν αυτήν τη θέση που έχουν επί ολόκληρες δεκαετίες.
Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.